Πολλά και μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο – Ιδαίτερη προσοχή στα συγκεκριμένα σημεία

Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο τις τελευταίες μέρες, έκαναν την εμφάνισή τους μετά την παροδική βελτίωση του καιρού-αφού τις επόμενες ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί και πάλι.

Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα που έχουν προκληθεί στα Κεντρικά και Βόρεια Τζουμέρκα, στην Κόνιτσα, το Ζαγόρι και τη Λάκκα Σουλίου.

Από το πρωί 25 μηχανήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη διέλευση του οδικού δικτύου.

Ακόμα, πολλά τα προβλήματα στον Δήμο Πάργας και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου, αφού ο ποταμός Αχέροντας ξεχείλισε σε πολλά σημεία του κάμπου, αποκλείοντας τις μετακινήσεις, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και γεωργικές καλλιέργειες. Το κατ’ επανάληψη φαινόμενο δημιούργησε στους κατοίκους έντονο αίσθημα δυσφορίας, αφού δεν έχει δοθεί λύση εδώ και πολλά χρόνια.

Μεγάλες για μία ακόμη φορά είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο Μαυρολάγκαδο, στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί προς Συρράκο και Καλαρρύτες.

Μεγάλη καθίζηση σημειώθηκε και σε εσωτερικό δρόμο του δικτύου της Τ.Κ Νικόπολης στην Πρέβεζα στο σημείο του αγωγού των ομβρίων υδάτων λόγω του μεγάλου όγκου νερού των τελευταίων ημερών.Η καθίζηση είναι μεγάλη και επηρέασε και το δίκτυο αγωγού ύδρευσης με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό η Νικόπολη και όμοροι οικισμοί.Παρότι το σημείο βρίσκεται στα όρια του Συνδέσμου Ύδρευσης συνεργείο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας συνέδραμε στις εργασίες για την αποκατάσταση ύδρευσης . Όπως τόνισε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π Φώτης Ζέρβας πρόκειται για μια σοβαρή ζημιά που απαιτεί αντίστοιχα μεγάλη παρέμβαση όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κωνσταντίνος Ακρίβης, ο οποίος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ανέφερε ότι εκείνο που προέχει είναι η αποκατάσταση της υδροδότησης αφού η αποκατάσταση του δρόμου (ο οποίος εξυπηρετεί κυρίως κτηνοτρόφους) δεν μπορεί να γίνει αν δεν σταματήσουν οι βροχοπτώσεις. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Ακρίβη η κυκλοφορία διεξάγεται από άλλους δρόμους του οικισμού.

Ώρα με την ώρα ανεβαίνουν τα νερά του ποταμού Καλαμά, ο οποίος έχει υπερχειλίσει στο ύψος της Βρυσσέλας, αλλά και της Κορύτιανης.