Νέα προβλήματα προέκυψαν από την κακοκαιρία

Παρά την παροδική βελτίωση του καιρού, προβλήματα που άφησε “πίσω” η κακοκαιρία στην Ήπειρο έρχονται διαρκώς στο “φως”, ενώ σε πολλά σημεία συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης.

Η έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει επικίνδυνα το ποτάμι στο ύψος της Γλυκής, καθώς σε ορισμένα σημεία είναι στα όρια του. Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι της περιοχής. Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, καθώς η σημερινή εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο όλοι είναι σε επιφυλακή.

Ακόμα, Ο δρόμος Μηλιωτάδες- Ασπράγγελοι στο Ζαγόρι παραμένει  κλειστός,μετά από υποχώρηση του οδοστρώματος,λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών λίγο πριν  το χωριό Καλουτά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Τοπική Κοινότητα Νικόπολης βρίσκεται και σήμερα όλο το δυναμικό της Δ.Ε.Υ.Α Πρέβεζας, προκειμένου να αποκαταστήσει τα προβλήματα υδροδότησης προς τις κτηνοτροφικές μονάδες που προκλήθηκαν μετά την μεγάλη κατολίσθηση δίπλα από την κεντρική δεξαμενή ύδρευσης της Πρέβεζας.

Στην Άρτα, από το πρωί επί ποδός η Πολιτική Προστασία του Δήμου. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα καθαρισμός αυλάκων και φρεατίων και άλλες απαραίτητες εργασίες πρόληψης, κυρίως στον Κάμπο και τα ορεινά του Δήμου. Σήμερα, τα μηχανήματα έδωσαν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν, ώστε να πραγματοποιηθούν γρήγορες ενέργειες αποκατάστασης. Επίσκεψη και στις εγκαταστάσεις του φράγματος Πουρναρίου, παρουσία του Δημάρχου Αρταίων, για τη διαχείριση των νερών στην κοίτη του Αράχθου προς την πόλη της Άρτας.

Τα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων είναι ντυμένα στα λευκά. Η κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο της Κόνιτσας και του Μετσόβου γίνεται με αλυσίδες και με μεγάλη προσοχή λόγω του έντονου παγετού, ενώ πλημμυρισμένος και παγωμένος είναι ο κάμπος Λαψίστας.

Παράλληλα, μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσπρωτία και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας, με βράχους και χώματα να αποκαλούνται και να δημιουργούν ενώ γκρεμό μεγαλύτερο των 30 μέτρων στα όρια του δρόμου, χωρίς εκείνη την στιγμή να διέρχονται οχήματα. Ενημερώθηκε η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου και της περιφέρειας Ηπείρου και ο δρόμος έκλεισε.