Εξακολουθεί να μαστίζει η κακοκαιρία την Ήπειρο

Για μια ακόμα ημέρα τα προβλήματα της κακοκαιρίας στην Ήπειρο, έχουν βγει στην επιφάνεια. Καταστροφές, κατολισθήσεις και απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τα οχήματά τους είναι συνήθεις καταστάσεις το τελευταίο 24ωρο.

Σήμερα, εκτός από τις κατολισθήσεις στην Εγνατία, έχουν προκύψει δυσχέρειες και σε άλλα σημεία της Ηπείρου.

Χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι οδηγός, το πρωί της Τρίτης, προσπάθησε να διασχίσει πλημμυρισμένη διάβαση στο ρέμα Γραικοχωρίου. Στην προσπάθειά του να το διασχίσει, το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε πάνω στο ρέμα και χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Ακόμα, έντονη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Πέτρα του Δήμου Ζηρού εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους για σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς η κατάσταση στο ποταμό Λούρο είναι οριακή και το ανάχωμα που υπάρχει για να προστατεύει το χωριό από πιθανή πλημμύρα έχει υπερχειλίσει σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν βγει στο δρόμο.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα στη Θεσπρωτία δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου.Στο χωριό Κορύτιανη έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη. Η γέφυρα που ενώνει έξι χωριά με τον δρόμο προς Ηγουμενίτσα έχει κλείσει από την Αστυνομία. Σοβαρή καθίζηση, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, έκοψε επαρχιακό δρόμο και έχει απομονώσει δύο ορεινά κτηνοτροφικά χωριά.

Από το πρωί 30 μηχανήματα που έχουν κινητοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία δουλεύουν τόσο για τον αποχιονισμό όσο και για την αντιμετώπιση προβλημάτων του οδικού δικτύου από καταπτώσεις.