Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία με το όνομα Αθηνά

Από βορειοδυτικά ξεκινά η κακοκαιρία με το όνομα Αθηνά  από το βράδυ της Τετάρτης (06-10-2021)  με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της  χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα Τετάρτη (06-10-2021) από τις βραδινές ώρες είναι τα νησιά του βορείου Ιονίου και οι παράκτιες περιοχές της Ηπείρου.

Αύριο Πέμπτη (07-10-2021), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, καθώς και η  δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Από το μεσημέρι  η βορειοδυτική Πελοπόννησος και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή (08-10-2021) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Θράκη.
Όπως και η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

 Στην Αττική  βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή (08-10-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.