Το Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας  παραχώρησε συνέντευξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα 4 Μαϊου 2022, και  παρουσίασε το  πρόγραμμα για τις καλοκαιρινές  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  : ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2022

Βιώσαμε και βιώνουμε μια ιδιαίτερη υγειονομική συνθήκη, η οποία μεταξύ άλλων έχει πλήξει και τον πολιτισμό. Φέτος που η κατάσταση έχει δείξει πως εξομαλύνεται, οι φορείς του πολιτισμού έχουν αναπτερωθεί και οι καλλιτέχνες βρίσκουν τους ρυθμούς τους. Ως δήμος δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με σκοπό να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, ανάγκες ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, καλλιέργειας και χαλάρωσης. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτή τη σκέψη ήρθαμε σε επαφή με φορείς και συλλόγους της πόλης, συζητήσαμε και συνεχίζουμε να συζητάμε τις ιδέες τους, και τους εντάξαμε πρωταρχικά στο πρόγραμμα. Έπειτα, με κριτήριο την αισθητική και τον σεβασμό στην τέχνη εξετάσαμε ενδελεχώς τις προτάσεις των καλλιτεχνών και οδηγηθήκαμε σε αυτή την τελική επιλογή με σκοπό να καλύψουμε τις πολιτισμικές απαιτήσεις όλων.

Στο πρόγραμμα συμπεριλάβαμε σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, αρχαίο δράμα, παιδικά θέατρα, μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα πολλά. Το πρόγραμμά μας συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται και οι πολίτες θα μπορούν να το παρακολουθούν στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του Δήμου. Είμαστε βέβαιοι, κι εγώ προσωπικά, πως πολιτισμικά θα ανταμειφθείτε!

Φέτος θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της τέχνης και με οδηγούς την μουσική, το θέατρο και την καλλιτεχνική ευαισθησία, θα γεμίσουμε ψυχικά και πνευματικά. Σας καλώ σ’ αυτό το ταξίδι να’ μαστε συνοδοιπόροι, γιατί όσο μαγική και να είναι η διαδρομή, αξία της δίνουν μονάχα οι συνταξιδιώτες!

Γεωργοκίτσου Σπυριδούλα, Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζεται αναλυτικά στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1wmJuVpysCtlHukpgUsAgGJHjU-CZ-wPU/view