ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ;

«H Πάργα είναι ευάλωτη μέσα σε ένα σύστημα που δεν δρά τίμια και αξιοκρατικά απέναντι στην πόλη μας. Πρόκειται για μια μεγάλη αδικία…..».

Τσουνάμι εξελίξεων στη δημοτική ομάδα του Νίκου Ζαχαριά, αφού μία μέρα μετά την παραίτηση της πρώην Αντιδημάρχου,  κ. Φρόσως Κοντοδήμα, ήρθε η παραίτηση της κ. Σταυρούλας Τζαβάρα, της Αντιδημάρχου για θέματα καθημερινότητας.

Και η θητεία της διήρκεσε μόλις μία βδομάδα περίπου, όπου ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Ζαχαριάς την όρισε Αντιδήμαρχο για θέματα καθημερινότητας Δήμου Πάργας. Μάλιστα παρέδωσε και την έδρα της δημοτικής συμβούλου.

Το μήνυμά της αναφέρει τα εξής: “Αισθάνομαι υποχρεωμένη ηθικά , απέναντι στους πολίτες της Πάργας οι οποίοι με στήριξαν με την ψήφο τους , να αναφερθώ συνοπτικά στους λόγους που με οδήγησαν να παραιτηθώ των καθηκόντων μου από τη διοίκηση του Δήμου της Πάργας. Του Δήμου, που καρπώνεται μεταξύ άλλων το σπουδαίο, ιστορικά και πολιτισμικά όνομα της πόλης μας.

Μετά την ενασχόλησή μου με τα κοινά , ως Προέδρου Επιτροπής Τουρισμού, ως Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου καθώς και απο την θέση της Αντιδημάρχου, διεπίστωσα ότι η Πάργα είναι ευάλωτη μέσα σε ένα σύστημα που δεν δρά τίμια και αξιοκρατικά απέναντι στην πόλη μας.

Πρόκειται για μια μεγάλη αδικία που αφού δεν δύναμαι να επιλύσω, δεν μπορώ και να διαχειριστώ και να συνπορευτώ με αυτήν. Το αντίκρισμα για τα μέγιστα που η Πάργα προσφέρει σε όλους τους τομείς στον Δήμο αυτό, είναι ελάχιστο. Στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκα για τον Δήμο Πάργας υπήρξαν άνθρωποι που ήταν άξιοι συνεργάτες και φίλοι και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω.

Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για τις τίμιες προσπάθειές τους καθώς και το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στο τοπικό διαμέρισμα της Πάργας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε εξαρχής σε αυτή την προσπάθεια η οποία τελειώνει με πικρία”.

Οι λόγοι όπως τους αναφέρει η κ. Τζαβάρα, που την οδήγησαν στην παραίτηση και την αποχώρηση από τον αυτοδιοικητικό βίο έχουν να κάνουν με την πόλη της Πάργας.

·       Η ανωτερότητα της Πάργας, ως προς την σπουδαία ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά.

·        Η Πάργα είναι ευάλωτη απέναντι σε ένα σύστημα που δεν δρα αξιοκρατκά και τίμια απέναντι στην πόλη της.

·       Το ελάχιστο αντίκρισμα που παίρνει η Πάργα για τα μέγιστα που προσφέρει.

 

Βέβαια η πρώτη αντίδραση των πολιτών του Φαναρίου από τη δήλωση της κ. Τζαβάρα δεν είναι η καλύτερη για το διχαστικό περιεχόμενο των δύο τοπικών κοινωνιών

Αναρωτιούνται  “Τα χρέη της Πάργας ποιος τα κληρονόμησε; Είναι σωστό να  ζυγίζονται οι ιστορικές κληρονομιές της κάθε περιοχής ξεχωριστά;”

Για το τι τρέχει στον Δήμο Πάργας  ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζαχαριάς, μπορεί να δώσει εξηγήσεις προς τους πολίτες του Δήμου Πάργας.