Ούτε σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ Καναλλακίου,αφού το κτίριο θυμίζει ¨εργοτάξιο”

Κλήθηκαν τα παιδιά να κάνουν μαθήματα σε ένα κτίριο εργοτάξιο.

Και η ευθύνη αυτής της εξέλιξης βαραίνει όσους έλαβαν την απόφαση μεταξύ αυτών και ο Δήμος Πάργας, να ξεκινήσει σήμερα η λειτουργία του ΕΠΑΛ, που όπως είναι γνωστό έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Στο ίδιο κτίριο θα προσέρχονταν το απόγευμα οι μαθητές του ΓΕΛ.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο Πάργας, σήμερα Παρασκευή, θα γίνονταν ο αγιασμός. Πέντε μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Και αυτό διότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης, όπως και σε άλλα σχολεία του Καναλλακίου, κάτι που οδήγησε σε αποφάσεις να γίνονται απογευματινά μαθήματα στα κτίρια που δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα.

Όμως όπως διαπιστώθηκε, σήμερα το πρωί εντός του χώρου του σχολείου υπήρχαν ακόμα τα συνεργεία.

Οχήματα στο προαύλιο, σκαλωσιές, εργαλεία, δοκάρια και οι εργασίες συνεχίζονταν.

Ορισμένες αίθουσες δεν ήταν στην κατάσταση που πρέπει, ενώ πολλοί χώροι, μεταξύ αυτών και οι διάδρομοι μέσα στις σκόνες, μιας και δεν είχαν καθαριστεί.

Ένα περιβάλλον και μια γενικότερη κατάσταση με την οποία είναι αδύνατον να λειτουργήσει το σχολείο και να φιλοξενηθούν μαθητές στο κτίριο.

Πως είναι δυνατόν να έχει παραδοθεί το σχολικό κτίριο, εφόσον σήμερα θα γίνονταν ο αγιασμός, σε μια τέτοια κατάσταση;

Και το εξής παράδοξο. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έγινε απολύμανση λόγω covid. Απολύμανση σε σκονισμένους χώρους και βρόμικους!!!

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…!!!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κλήθηκε και ο σύλλογος γονέων αντιπροσωπεία του οποίου διαπίστωσε τα όσα περιγράφουμε παραπάνω και συμφώνησε πως το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει μαθητές.

Πάνω απ όλα προέχει η υγεία και ασφάλεια των παιδιών, που με τις παρούσες συνθήκες σε καμία περίπτωση αυτά δεν διασφαλίζονταν.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης και το εξής γεγονός. Λόγω βροχής τα παιδιά αρχικά μπήκαν στο σχολείο, ωστόσο έπρεπε να παραμείνουν στις τάξεις, όπως έγινε σε όλα τα σχολεία, και ο αγιασμός να πραγματοποιηθεί παρουσία αντιπροσωπίας μαθητών.

Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατο μιας και ορισμένες τάξεις δεν ήταν έτοιμες, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός στους διαδρόμους, στους οποίους βασίλευε η σκόνη.

Με αυτές τις συνθήκες, να μην μπορούν τα τηρηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά και με την παρουσία συνεργείων και βρόμικων χώρων, κρίθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου να μην γίνει ο αγιασμός, μιας και οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών ήταν κάτι παραπάνω από ορατοί.

Προκλήθηκαν εντάσεις και κλήθηκε η αστυνομία η οποία κατέγραψε το περιστατικό με τα οχήματα εργασιών να βρίσκονται εντός του αύλειου  χώρου.

Η απόφαση της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης η οποία ενημερώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου ήταν η αναστολή λειτουργίας του έως την Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το σχολείο στην σωστή κατάσταση.

Ωστόσο εάν δεν ολοκληρωθούν σωστά οι εργασίες, καθαρισμός, σωστές απολυμάνσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα αναστολή.

Να σημειώσουμε πάντως πως σύμφωνα με την σύμβαση, τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές έχουν χρονικό περιθώριο να παραδοθούν έως 15 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες γονέων κάνουν λόγο και για ημιτελείς εργασίες και στο 1ο Δημοτικό, το οποίο λειτουργεί, κάτι που εάν ισχύει θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πάνω απ όλα προέχει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό.

Αυτό επιχειρεί να διασφαλίσει και προς τιμή της, η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καναλλακίου και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου το σχολείο να ανοίξει ξανά τις πόρτες του, σωστά.

Πηγή:prevezanews