«Μικρός είναι ο κόσμος και εμείς περαστικοί»

«Στο χωριό Βαλανιδοράχη του δήμου Πάργας, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, βρίσκεται η παραλία Αλωνάκι. Την παραλία περιβάλλει ένα πευκόφυτο δάσος, όπου τα δένδρα κρέμονται από τον γκρεμό, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα στον επισκέπτη», αναφέρει η εφημερίδα naftemporiki.gr εν έτει 2018 για την παραλία-στολίδι.

Χειμώνας 2020 και δυόμισι χιλιάδες στρέμματα δάσους βρίσκονται υπό κατάσταση κοπής από ιδιώτες, οι οποίοι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υποστηρίζεται ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου είναι οι νόμιμοι κάτοχοι τμήματος ή της συνολικής γης από Τούρκο αγά πριν το 1930 και προχωρούν σε κοπές δέντρων, αφού πήραν άδεια από το Δασαρχείο.

Οι κάτοικοι του χωριού της Βαλανιδόρραχης, αλλά και των υπόλοιπων χωριών, υποψιαζόμενοι την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, αντιστέκονται με σθένος, ελπίζοντας οι παιδικές τους εικόνες να μη γίνουν αναμνήσεις,παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρίστανται στο σημείο. Σήμερα, 13/2 η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στην ομώνυμη παραλία και οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το πευκόδασος, δηλώνοντας μεταξύ των άλλων ότι πρόκειται για κοινωνικό αγαθό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Πάργας μελετά μέσω της νομικής υπηρεσίας το ιστορικό της υπόθεσης και το θέμα του δάσους του Αλωνακίου θα έρθει σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πιθανότατα τη Δευτέρα. Δεν πρέπει, κλείνοντας , να λησμονούμε όπως δήλωσε ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος ότι «Μικρός είναι ο κόσμος και εμείς περαστικοί» και οι περαστικοί είμαστε ΌΛΟΙ εμείς. Έπεται συνέχεια…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΚΑΣ