Η Νικόπολη ετοιμάζει υποψηφιότητα για τον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Capturefile: D:5DPreve-Monum_MG_5303.CR2 CaptureSN: 830502680.000003 Software: Capture One LE for Windows

Τα έργα των Πολιτιστικών Διαδρομών παρουσίασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σημαντικά έργα, πολιτισμού , σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθούν στην Ήπειρο από το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω κονδυλίων που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα η Ήπειρος συμμετέχει με έργα αναστήλωσης, αποκατάστασης και συντήρησης μνημείων σε τέσσερις από τις πέντε πολιτιστικές διαδρομές που παρουσίασε στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Σημαντικά έργα θα χρηματοδοτηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης .

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη οι πολιτιστικές διαδρομές, είναι γνωστό αυτό από το 1987, γενικά από τη δεκαετία του ’80 που άρχισε να υιοθετείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο όρος, ότι έχουν μία αναπτυξιακή δυναμική έντονη. Σχεδιάζονται κατά μήκος σύγχρονων αυτοκινητόδρομων που διασχίζουν την χώρα, και συνδέουν περιοχές, πόλεις και αγροτικές περιοχές, πλούσιες σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, σύγχρονα πολιτιστικά ή τουριστικά αξιοθέατα, και ειδυλλιακά φυσικά τοπία.

“Η Νικόπολη άλλωστε είναι και μία περιοχή η οποία ετοιμάζει την υποψηφιότητά της για τον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επομένως θέλουμε να την ενισχύσουμε με παρεμβάσεις ουσιαστικές στον αρχαιολογικό χώρο” τόνισε η υπουργός.