Ιόνια Διαδρομή: Σύνδεση Πρέβεζας-Πάργας μέσω δικτύου Ποδηλατόδρομων

0
11

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ενέκρινε τη μελέτη για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων Ν. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή), που θα ξεκινά από τον Παντοκράτορα και θα διασχίζει το Αλωνάκι και ολόκληρη την παραλιακή ζώνη με τερματισμό την Πάργα.

Προβλέπεται να κατασκευαστεί μια παραλιακή διαδρομή, (Ιόνια Διαδρομή) η οποία θα συνδέει την Πρέβεζα με την Πάργα, η οποία στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε πόλεις και κωμοπόλεις της Π.Ε. Πρέβεζας.

Η δημιουργία αυτού του δικτύου ποδηλατικών διαδρομών θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της εναλλακτικής μετακίνησης με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, θα ικανοποιήσει μια σημαντική μερίδα επισκεπτών που συνυπολογίζουν στην επιλογή προορισμού διακοπών την δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο.Στόχος είναι να ενταχθεί η Ιόνια Διαδρομή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και έχει αναπτύξει 13 μεγάλης απόστασης ποδηλατικές διαδρομές που διασχίζουν ολόκληρη την Ευρώπη.

Με τη συγκεκριμένη μελέτη θα δρομολογηθούν νέα έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού.