Επιτυχής επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας: συλλήψεις διακινητών – 50 μετανάστες σε ιστιοφόρο

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή και ως αποτέλεσμα είχε τη σύλληψη πέντε διακινητών και τον εντοπισμό 50 μεταναστών σε ιστιοφόρο.

Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση ο σχεδιασμός της οποίας είχε ξεκινήσει από μέρες και η έκβασή της αναδεικνύει την ετοιμότητα αλλά και την οργάνωση των στελεχών του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.

Η αρχική πληροφορία που έφτασε στις Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας έκανε λόγο για διακίνηση δεκάδων μεταναστών.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος, το οποίο θα μετέφερε τους μετανάστες, το οποίο βρισκόταν στην παραλία στο Αλωνάκι και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για μέρες, ενώ τα ξημερώματα έφθασαν στην παραλία Σκάλα

Οι μετανάστες, 50 στο σύνολο επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο με σκοπό να φτάσουν στην Ιταλία. Ταυτόχρονα, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που βρίσκονταν σε ετοιμότητα επενέβη και σταμάτησε το ιστιοφόρο που επέβαιναν και οι διακινητές.

Παράλληλα, είχε στηθεί παράλληλη επιχείρηση από το άντρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για τη σύλληψη των οδηγών των οχημάτων.

Όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί και την προανάκριση, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.