«Δήμαρχε, είσαι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για την θέση αυτή»

ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΟΛΙΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ, Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ:

«Δήμαρχε, είσαι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για την θέση αυτή»

Ήταν ένας προεκλογικός αγώνας που οι δύο γνώριζαν τι ζητούσαν, με συμφωνίες που στη συνέχεια αθετήθηκαν;  Μόνο ο Δήμαρχος Πάργας  και ο κ. Κοντοδήμας γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Ένα είναι βέβαιο ότι ο πόλεμος  που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νίκο Ζαχαριά  και τον πατέρα της πρώην Αντιδημάρχου , Γιώργο Κοντοδήμα, μόνο ευχάριστη δεν είναι και για μία ακόμα φορά βλέπουμε τον χώρο της αυτοδιοίκησης να στιγματίζεται.

Ενώ είναι μέρες που η δημοτική Αρχή έχει μπει σε δύσκολη θέση με την παραίτηση της πρώην Αντιδημάρχου στα τεχνικά Έργα, Φρόσως Κοντοδήμα, εν τούτοις  η σιωπή του Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά,  μόνο σωστή δεν είναι, αφού δεν έχει  βγει με μία ανακοίνωση προς τους πολίτες του Δήμου Πάργας  για να εξηγήσει και από την πλευρά του, όπως οφείλει να το κάνει, για το  πρόβλημα που τείνει να τινάξει συθέμελα την συνοχή της δημοτικής ομάδας Ζαχαριά, και μόνο αρνητικό θα είναι για την σωστή  λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι ένα περίεργο  «παιχνίδι»  αναπτύσσεται  με γραπτές  δηλώσεις του Γιώργου Κοντοδήμα  που  δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά.

Σαν καλός καπετάνιος που στα δύσκολα φαίνεται και που οι υποσχέσεις του είναι ακόμα νωπές για την ευνομία, την σωστή λειτουργία του Δήμου, για το νέο και το διαφορετικό, πρέπει να σταθεί στα δύσκολα.

Ο Νίκος Ζαχαριάς  είναι ο αρχηγός της Δημοτικής Αρχής και πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά και πάντα αποκλειστικά και μόνο, προς όφελος του Δήμου Πάργας.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κοντοδήμας στη σημερινή του  ανάρτηση, 30-01-2020, αναφέρει:

«Τα σχόλια μου, η κριτική, αλλά και οι προτάσεις σε δημοτικά θέματα που έχω ασχοληθεί πολλά πολλά χρόνια, είναι στο DNA μου.

Και επειδή δεν έχω παντρευτεί κανέναν, καθότι δεν έχω ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου ουδεμία εξάρτηση και συναλλαγή με τον Δήμο, θα ΣΧΟΛΙΑΖΩ και θα ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΩ καταστάσεις και πρόσωπα που ΠΑΡΑΝΟΜΟΎΝ .

Χθες βράδυ παρακολούθησα για λίγο στο καταγώγιο του Δημοτικού Μεγάρου (υπόγεια αποθήκη σύμφωνα με την μελέτη που είχα εκπονίσει ως δωρεά για την σύσταση του Δήμου Φαναρίου) την συνεδρίαση του Δ. Σ.

Προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν διαφορά θέματα και υποβλήθηκαν ερωτήσεις για τρέχοντα ζητήματα, ένα των οποίων ήταν η γνωστή παραίτηση της αντιδημάρχου.

Αυτό που προκάλεσε φοβερή εντύπωση σε όλους, είναι η αποστροφή του ΔΗΜΆΡΧΟΥ ότι δεν ασχολείται και δεν παρεμβαίνει σε θέματα διοίκησης.

ΔΉΜΑΡΧΕ μήπως σου ξέφυγε αυτό που είπες ή το πιστεύεις;

– Αν είναι το πρώτο σε παρακαλώ διάβασε πάλι στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα τα καθήκοντα σου. (ποστ 1)

– Αν ισχύει το δεύτερο είσαι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για την θέση αυτή.

Και κάτι τελευταίο. Οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΩΝ και ειδικά οι αμετάκλητες του ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, εφαρμόζονται ΆΜΕΣΑ από τον ΔΉΜΟ. (§5 άρθρο 95 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ).

Όποιος δεν τις εφαρμόζει ΚΑΚΟ του ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ.

Ο Δήμος είναι ΥΠΟΤΡΟΠΟΣ στην περίπτωση αυτή, έχει καταδικαστεί το 2018 για μη συμμόρφωση με τις ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και συνεχίζει να μην συμμορφώνεται. .(ποστ 3)

Η όποια ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗ (θα την κρίνει το δικαστήριο) να γνωρίζετε θα ζητήσω να χρεωθεί στα ΠΡΌΣΩΠΑ που ΠΑΡΑΝΌΜΗΣΑΝ διαχρονικά. Γιατί ο Δήμος είναι ΝΠΔΔ και λειτουργεί βάσει συντάγματος και των νόμων του κράτους.
Έγινα σαφής;»

Ενώ στις 29-01-2020 ο Γιώργος Κοντοδήμας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«- Ο Δήμαρχος μας προτιμάει τα ραδιόφωνα της Πρέβεζας για τις συνεντεύξεις του. Καλό αυτό για να ενημερώνονται και πάρα πέρα για τα πεπραγμένα μας.
Αλλά έχουμε και ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ από το οποίο μπορεί να ενημερώνει τους δημότες μας. Και το οποίο μπορεί να γίνει δημοτικό με εμβέλεια και στην ΠΑΡΓΑ. Απ’ όπου θα ανακοινώνονται οι δράσεις του Δήμου και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου».