Απόλυτα προετοιμασμένο το Νοσοκομείο της Πρέβεζας για παν ενδεχόμενο

Απόλυτα προετοιμασμένο είναι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας σε περίπτωση που χρειαστεί να διαχειριστεί πιθανό κρούσμα κορονοϊού.

Όπως τόνισε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Σκανδάλης εκτός από τις εκπαιδεύσεις του προσωπικού και την προμήθεια των απαραίτητων μέσων ο Δήμος παραχώρησε και έναν οικίσκο ο οποίος θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο για να χρησιμοποιηθεί ως θάλαμος απομόνωσης.

“Έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια δηλαδή αν υπάρχει ένα κρούσμα, περισσότερα ή αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα” υπογραμμίζει ο κ.Σκανδάλης, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται ήδη πρωτόκολλο και όσοι εισέρχονται στους κλειστούς χώρους του Νοσοκομείου απαντούν σε ειδικό ερωτηματολόγιο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας συστήνει να επικρατήσει ψυχραιμία, ενώ το Νοσοκομείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και γίνονται συνεδριάσεις σε εβδομαδιαία βάση έτσι ώστε να “επικαιροποιούνται” τα ζητήματα και να γίνεται επανεκτίμηση της κατάστασης και των αναγκών που υπάρχουν.

Εν τω μεταξύ πρόσφατα στο χώρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση ατομικής προστασίας, αλλά και μέτρα ασφαλείας των διασωστών. Παράλληλα έγιναν και ασκήσεις ασφαλούς διακομιδής ασθενούς με συμπτώματα του κορωνοϊού, ενώ όλοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν σαφείς εντολές από το υπουργείο υγείας και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή οποιουδήποτε ύποπτου κρούσματος ασθενούς με τα συμπτώματα του κορονοϊού.