4.000.000 ευρώ για ποδηλατόδρομο 58 χλμ στην παραλιακή ζώνη του Νομού Πρέβεζας

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το ποσό των 4.000.000 ευρώ για το έργο «Κατασκευή κύριας διαδρομής Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)», διαδρομή η οποία θα συνδέει την Πρέβεζα με τη διασταύρωση Αμμουδιάς, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

Πιο συγκεκριμένα, η “Ιόνια Διαδρομή” θα έχει μήκος 58 χιλιομέτρων και θα διασχίζει το νομό. Θα περνάει, δηλαδή, παραλιακά από τον Παντοκράτορα, το Καλαμίτσι, το Μονολίθι, το Κανάλι, την Καστροσυκιά, τη Λούτσα και φθάνει ως την διασταύρωση της Αμμουδιάς, 4 χιλιόμετρα περίπου πριν τη διασταύρωση της Πάργας (όρια νομού Πρέβεζας-Θεσπρωτίας).

Με αυτό το έργο ο Νομός θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατόδρομων, θα είναι ασφαλής η μετακίνηση με ποδήλατο από άκρου εις άκρον στο νομό, ενώ ταυτόχρονα η διαδρομή θα αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το οικολογικό αυτό μέσο μετακίνησης. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής, θα εγκατασταθούν πέντε “έξυπνοι” σταθμοί ανάπαυσης, ισάριθμοι σταθμοί πληροφόρησης, ψηφιακή διαδρομή ποδηλατόδρομου και τοπικά μετεωρολογικά δεδομένα.