Διακόπηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της Πρέβεζας, λόγω αποκατάστασης του αγωγού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της μεγάλης βλάβης που έχει σημειωθεί στον αγωγό που υδροδοτεί την Πρέβεζα (στο ύψος της Αρχαίας Νικόπολης). Όπως είχε ενημερώσει από την Παρασκευή η ΔΕΥΑΠ η διακοπή νερού ξεκίνησε από τα ξημερώματα και ο αγωγός άδειασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας προκειμένου τα συνεργεία να ξεκινήσουν να αποκαθιστούν την βλάβη.

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας ανέφερε ότι ,πρόκειται για μια μεγάλη ζημιά που είχε ως αποτέλεσμα να χάνονται 200 κυβικά νερού την ώρα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι κάτω από τον αγωγό έχει σχηματιστεί κρατήρας 2 μέτρων ο οποίος και πρέπει να αποκατασταθεί, ενώ διαρροή υπάρχει σε δύο σημεία του αγωγού. Σύμφωνα με τον κ.Ζέρβα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες.

Eν τω μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και μόνο για σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου από τις 10.30 το πρωί μέχρι πέρας του σχολικού προγράμματος, διακόπηκαν τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός της Δ.Ε. Πρέβεζας και δεν υδροδοτούνταν, λόγω των εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.