Σε εξέλιξη οι βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία

Άνοιξαν οι κάλπες στη Σλοβακία για τις βουλευτικές εκλογές, με τους πολίτες να ελπίζουν ότι θα γυρίσουν σελίδα στη χώρα και θα καταφέρουν να περιορίσουν τη διαφθορά, για την οποία κατηγορούν κυρίως την απερχόμενη κυβέρνηση, έναν στόχο που έχει αναχθεί σε εθνική προτεραιότητα μετά τον φόνο το 2018 του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ.

Η δολοφονία του Κούτσιακ και της μνηστής του Μαρτίνα Κουσνόροβα, την εντολή για την οποία φέρεται να έδωσε ένας πλούσιος επιχειρηματίας που συνδέεται με πολιτικούς, κινητοποίησε την κοινή γνώμη στη Σλοβακία.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κυβερνών κεντροαριστερό κόμμα Smer-SD να δέχεται μεγάλο πλήγμα και να συγκεντρώνει ποσοστά ίδια με αυτά του ILaNO, ένα κεντροδεξιό κόμμα βασικό σύνθημα του οποίου είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας), ενώ λίγο αργότερα θα δοθούν στη δημοσιότητα exit polls. Είκοσι πέντε κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές και λιγότερα από δέκα αναμένεται να κερδίσουν έδρες στο κοινοβούλιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ