Πέντε σε καραντίνα στην Κίνα εξ αιτίας του κορoναϊού που «μετανάστευσε» στη Ν.Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της ανατολικής επαρχίας Τζετζιάνγκ της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι πέντε ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού, επισήμαναν ωστόσο πως δεν υπάρχει ακόμη διάγνωση που να επιβεβαιώνει ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας.

Οι πέντε ταξιδιώτες από την επαρχία Βουχάν της κεντρικής Κίνας εντοπίστηκαν με λοίμωξη του αναπνευστικού στις 17 Ιανουαρίου η κατάσταση τους είναι σταθερή και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Όμως το πρόβλημα φαίνεται ότι διογκώνεται καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του νέου κοροναϊού, ο οποίος ανακινεί τις μνήμες της διεθνούς κρίσης του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ) από το 2002 ως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους.

Πρώτη χώρα που φαίνεται  ότι  «μετανάστευσε » ο  κοροναϊός η Ν. Κορέα όπου σύμφωνα με τις  υγειονομικές αρχές, η ασθενής είναι μια 35χρονη Κινέζα η οποία αφίχθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ιντσόν την Κυριακή. Τέθηκε σε απομόνωση με την άφιξή της στη χώρα διότι εμφάνιζε συμπτώματα, ιδίως υψηλό πυρετό, διευκρίνισαν τα κορεατικά Κέντρα στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ