450.000 δολάρια για ένα διαστημικό ταξίδι ζητά η Virgin Galactic

Τη δυνατότητα να αγοράσει ένα εισιτήριο για ένα διαστημικό ταξίδι με τιμή στα… 450.000 δολάρια προσφέρει στο ευρύ η Virgin Galactic.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία διαστημικού τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να αγοράσει ένα εισιτήριο, στην παραπάνω τιμή, προκειμένου να περάσει λίγα λεπτά στο διάστημα.

Οι πρώτες πτήσεις που θα μεταφέρουν πελάτες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2022, είχε προηγουμένως ανακοινώσει η εταιρεία, που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Πάντως, εισιτήρια είχαν ήδη βγει προς πώληση από τον Αύγουστο, όμως τα είχαν κλείσει, έως σήμερα, για πελάτες που είχαν ήδη εγγραφεί σε μια λίστα αναμονής.

Τον δε Νοέμβριο, η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει 100 εισιτήρια στην τιμή των 450.000 δολαρίων.

Αυτά προστίθενται στα 600 εισιτήρια που είχαν ήδη πουληθεί μεταξύ 2005 και 2014 έναντι μικρότερης τιμής (μεταξύ 200.000 και 250.000 δολαρίων).

Πλέον, η δυνατότητα να εγγραφεί κανείς δίνεται σε όλους από αύριο, γνωστοποίησε σήμερα η Virgin Galactic σε δελτίο τύπου της.

Για το ταξίδι, μια προκαταβολή ύψους 150.000 δολαρίων θα πρέπει να καταβληθεί.

Η διαδρομή, η οποία διαρκεί 90 λεπτά συνολικά, μαζί με τη διάρκεια της ανόδου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη διαστημική βάση Spaceport America στην έρημο του Νέου Μεξικού, έπειτα από «πολλές ημέρες» εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ