Χ. Μοχίμπ: Οι Ταλιμπάν υποκινούν νέο κύμα Αφγανών προσφύγων προς Ευρώπη

Για ένα νέο κύμα προσφύγων λόγω της κρίσης στο Αφγανιστάν προειδοποίησε ο Αφγανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Χαμντουλά Μοχίμπ.

«Ενδεχομένως εκατομμύρια θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια Αφγανοί οι οποίοι εκτοπίζονται από τα σπίτια τους προς τις αστικές περιοχές λόγω του κλιμακούμενου πολέμου», είπε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild.

«Προσπαθούμε να τους στεγάσουμε, να τους εφοδιάσουμε με τρόφιμα και να τους φροντίσουμε. Όμως, αυτό είναι δύσκολο για μια φτωχή χώρα η οποία βρίσκεται σε πόλεμο, του οποίου οι πόροι είναι περιορισμένοι», συνέχισε.

«Όσοι έχουν μεσαίο εισόδημα ή λίγα μετρητά θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν για να φτάσουν στο ασφαλέστερο μέρος. Και η Ευρώπη θεωρείται ασφαλής τόπος με σταθερότητα στον οποίον οι άνθρωποι θέλουν να φτάσουν, αλλά κανείς δεν θέλει να το κάνει αυτό. Εάν το Αφγανιστάν είχε σταθερότητα, εάν υπάρχει ειρήνη στο Αφγανιστάν, οι Αφγανοί – μπορώ να σας διαβεβαιώσω – δεν θα ήθελαν να φύγουν από την πατρίδα τους», τόνισε ο Μοχίμπ.

Τέλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν αναφερθείς στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν είπε: «Οι Ταλιμπάν δεν είναι, όπως ισχυρίζονται πολλοί, μια αφγανική στρατιωτική ομάδα. Αντιπαλεύουμε ένα ιδεολογικό ζόμπι που στοχεύει τους Αφγανούς», τόνισε.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here