Χάσμα Βορρά-Νότου στις τιμές των καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατασα Κάντζαβελου

Σταθεροποιείται η κρίση σε σχέση με τις ελλείψεις καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά αυτό που παρατηρείται είναι χάσμα Βορρά-Νότου που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές “παραμένουν κρίσιμες” για την επόμενη εβδομάδα, προειδοποίησε η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης.

Ο Μπράιαν Μάντερσον, πρόεδρος της PRA, δήλωσε στο sky news ότι η έλλειψη καυσίμων παραμένει ένα «πραγματικά μεγάλο πρόβλημα» στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά. «Μόλις ολοκληρώσαμε την έρευνά μας σε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι χθες. Η κρίση καυσίμων” χειροτερεύει “στη Νοτιοανατολική χώρα! Οι έμποροι βενζίνης απαιτούν επείγουσα δράση στον ανεφοδιασμό πρατηρίων με έναν σταθμό στην περιοχή του Τσέλσι να χρεώνει το λίτρο 2.68£!

Ωστόσο Οι στρατιώτες θα ξεκινήσουν την παράδοση βενζίνης από τη Δευτέρα σε μια δραστική προσπάθεια να τερματίσουν το χάος των τελευταίων ημερών, με σχεδόν 200 στρατιωτικούς οδηγούς να αναπτύσσονται στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα θεώρησης βίζα για σχεδόν 5.000 ξένους οδηγούς μεταφοράς τροφίμων, το οποίο αρχικά επρόκειτο να λήξει στις 24 Δεκεμβρίου, όμως αποφασίστηκε ότι θα παραταθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους ξένους οδηγούς.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here