Φυλακές Ισημερινού: Πάνω από 700 σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σωφρονιστικό κατάστημα της Γουαγιακίλ

Περισσότερες από 700 σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε φυλακή του Ισημερινού όπου οι συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 εξ αυτών την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI) του κράτους της Λατινικής Αμερικής.

Όπως εξήγησε η SNAI στον Τύπο, βρέθηκε «πακέτο που περιείχε πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων» χάρη στην «επιτήρηση και τον έλεγχο» της φυλακής Γουάγιας 1.
Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν 744 σφαίρες μέσα σε λουτρό της μεγάλης φυλακής της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), πόλης όπου εστιάζεται η δράση των συμμοριών τα τελευταία χρόνια.
Στις συγκρούσεις της περασμένης εβδομάδας ενεπλάκησαν τρόφιμοι των τριών από τις δώδεκα πτέρυγες της Γουάγιας 1, όπου κρατούνται περίπου 6.900 άνθρωποι.
Αφού ανακτήθηκε ο έλεγχος της φυλακής, η αστυνομία βρήκε μέσα σε κελιά τουφέκι, τρία πιστόλια, 1.315 σφαίρες, μαχαίρια, ναρκωτικά και ρευστό.

Από την 3η ως την 5η Οκτωβρίου ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε φυλακισμένους που ανήκουν σε αντίπαλες συμμορίες οι οποίες διακινούν ναρκωτικά στη Γουαγιακίλ και στη Λατακούνγκα (νότια), με συνολικό απολογισμό 29 νεκρούς και 66 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων πέντε αστυνομικών.
Στην τελευταία φυλακή, τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν διαμελισμένα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 έχουν σκοτωθεί κάπου 400 φυλακισμένοι στις συγκρούσεις αντίπαλων συμμοριών στις φυλακές του Ισημερινού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ