Υπαίθριο νοσοκομείο έστησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο Lviv της Ουκρανίας- Εντείνεται η μεταφορά προμήθειων υγείας

Με κάθε πρόσφορο μέσο φτάνει στην πόλη του Lviv της Ουκρανίας, η υποστήριξη σε υγειονομικό υλικό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ήδη σε μια αποθήκη στα περίχωρα της πόλης, ετοιμάζονται για περαιτέρω διανομή οι προμήθειες του υγειονομικού υλικού που μεταφέρει ο ΠΟΥ από όλο τον κόσμο με στόχο την παροχή βοήθειας στα νοσοκομεία. Παράλληλα έστησε υπαίθριο νοσοκομείο σε παργκιγκ της πόλης, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Υλικό για την θεραπεία τραυματιών και διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς  «στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία, δημιουργήθηκε αποθήκη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αμέσως μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία. Αυτό το μέρος θα μας χρησιμεύσει για να παραλαμβάνουμε ιατρικές προμήθειες που στη συνέχεια, ελπίζουμε, να μπορούμε να τις παραδώσουμε σε εγκαταστάσεις υγείας σε όλη τη χώρα. Ήδη τις πρώτες μέρες φέραμε 36 μετρικούς τόνους ιατρικού υλικού, που χρειαζόταν κυρίως για τη θεραπεία τραυματιών και τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Επίσης, υπήρχαν ορισμένα απαραίτητα φάρμακα για άλλα είδη ασθενειών».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι προς ώρας, ο ΠΟΥ μιλά με το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, ώστε να καθοριστούν τις ακριβείς ανάγκες γιατί καταρχάς γίνεται προσπάθεια να  μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προμήθειες, αλλά στη συνέχεια πρέπει να συγκροτηθεί μια ακριβή λίστα με τα φάρμακα που χρειάζονται από τις υγειονομικές αρχές, έτσι να γίνουν πιο στοχευμένες παραδόσεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Μάλιστα έχουν παραληφθεί ήδη, σύμφωνα με τον κ. Γιασάρεβιτς, δύο γεννήτριες που θα βοηθήσουν τις εγκαταστάσεις υγείας σε εκείνες τις περιοχές, όπου η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να είναι πρόβλημα».

Στην μάχη της βοήθειας στα νοσοκομεία ουκρανικές και διεθνής ΜΚΟ

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα επειγόντων περιστατικών μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης και συνεργάτης του ΠΟΥ, η Samaritan’s Purse, δημιούργησε σε ένα χώρο πάρκινγκ ένα υπαίθριο νοσοκομείο με στόχο να ανακουφίσει και να περιορίσει  την πίεση στο σύστημα υγείας της πόλης.

WHO

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΜΚΟ, υπογράμμισε πως «οι μεγαλύτερες ανάγκες βρίσκονται σε ιατρικά εφόδια, καθώς και σε προσωπικό. Και καθώς τα φορτία των ασθενών αυξάνονται, και περισσότεροι ασθενείς έρχονται, θα χρειαστούν πραγματικά περισσότερες εγκαταστάσεις. «Επομένως, στόχος», όπως σημείωσε, «είναι να αφαιρεθεί η πίεση από τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή και να γίνει αποδοτική προσπάθεια ελάφρυνσής τους από τους ασθενείς που έχουν».

Ο συντονισμός

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΟΥ συνεργάζεται στενά με τα γραφεία του στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες, καθώς και με εταίρους στον τομέα της υγείας, για να ανταποκριθεί γρήγορα στην έκτακτη ανάγκη στην Ουκρανία και να ελαχιστοποιήσει τις διακοπές στην παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υγείας.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ