Τρίτο «σκληρό» lockdown στην Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου

Σε ένα τρίτο «σκληρό» lockdown θα βρεθεί η Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας όμως ότι η «χαλάρωση» που είχε ανακοινωθεί για τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα θα ισχύσει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Καγκελάριος της Αυστρίας προανήγγειλε την επιβολή ενός  τρίτου «σκληρού lockdown» στη χώρα από τις 26 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας όμως ότι η πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, θα γίνει βάσει των προβλέψεων στους έως τώρα κανονισμούς.

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο Καγκελάριος σημείωσε οτι οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων.

Το νέο lockdown προβλέπει περιορισμούς εξόδου ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών. Τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα επαναλειτουργήσουν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου.

Η πρόγνωση για όλη την Ευρώπη είναι «δραματική» τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί για την Αυστρία είναι αυτή την στιγμή «σταθεροί», αλλά σε ορισμένα από τα ομόσπονδα κρατίδια είναι εκρηκτικοί, ο ίδιος υπολογίζει μια επιστροφή στην «κανονικότητα» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ επισήμανε ότι «έπειτα από διεξοδικές διαβουλεύσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με εμπειρογνώμονες και τους κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων», υπήρξε συμφωνία για την λήψη αυτών των μέτρων.

Της ανακοίνωσης του καγκελαρίου είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη, ως προς νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, και των κυβερνητών των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

Πηγή: ΑΠΕ

 

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here