Το προφίλ του πατέρα της δολοφονημένης Ντάρια, Αλεξάντρ Ντούγκιν – Αλληλοκατηγορούνται Μόσχα και Κίεβο (video)

Σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας οδηγεί η δολοφονία της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν και στοχαστή της ανασύστασης της «Νέας Ρωσίας».

Το αυτοκίνητό της 29χρονης Ντάρια, δημοσιογράφου και θερμής υποστηρίκτριας της ρωσικής εισβολής, παγιδεύτηκε με εκρηκτικά σε δρόμο κοντά στη Μόσχα. Πολύ πιθανό, ωστόσο, θεωρείται στόχος να ήταν ο ίδιος ο Ντούγκιν.

Η ίδια φέρεται να επισκέφθηκε τη Μαριούπολη μετά την πτώση της και δήλωνε υπερήφανη για τις κυρώσεις που της είχαν επιβάλει Αμερικανοί και Βρετανοί.

Ο Ντούγκιν νοσηλεύεται μετά τα όσα έζησε, καθώς οι ρωσικές αρχές ερευνούν ποιος ευθύνεται για την επίθεση αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τη στιγμή που η Ρωσία είναι αντιμέτωπη και με τα πλήγματα στην Κριμαία, ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ κατηγόρησε γρήγορα τις ουκρανικές υπηρεσίες αλλά το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Αν επιβεβαιωθούν τα ουκρανικά ίχνη (…) τότε μιλάμε για πολιτική κρατικής τρομοκρατίας που εφαρμόζει το καθεστώς του Κιέβου» επισημαίνει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ουκρανία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την υπόθεση, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος, όπως η Ρωσία, ούτε κράτος τρομοκρατίας» αναφέρει ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Το προφίλ του «εγκέφαλου του Πούτιν»

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν χαρακτηρίζεται ως:

    • Υπερεθνικιστής ιδεολόγος
    • Υπέρμαχος του «Ρωσικού Κόσμου»
    • Υποστηρικτής της προσάρτησης της Κριμαίας και της εισβολής στην Ουκρανία
    • Πολέμιος των δυτικών φιλελεύθερων αξιών

Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου – Παντελής Γκόνος

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ