Το Παλαιστινιακό Κεντρικό Συμβούλιο σταματά τον συντονισμό ασφαλείας & αναστέλει την αναγνώριση του Ισραήλ

Το Παλαιστινιακό Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να σταματήσει τον συντονισμό ασφαλείας στις διάφορες μορφές του και να αναστείλει την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ «μέχρι να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Μια τελική δήλωση του Συμβουλίου μετά τη συνεδρίασή του ανέφερε ότι αποφασίστηκε «να τερματιστούν οι υποχρεώσεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, σε όλες τις συμφωνίες με την κατοχική δύναμη (Ισραήλ), η κύρια εκ των οποίων είναι η αναστολή της αναγνώρισης του Κράτους του Ισραήλ έως ότου αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την παύση των εποικισμών».

Επίσης ανακοίνωσε «τη διακοπή του συντονισμού για την ασφάλεια στις διάφορες μορφές του με το Ισραήλ», ζητώντας «τον εντοπισμό πρακτικών πυλώνων για να συνεχιστεί η διαδικασία μετάβασης από το στάδιο της εξουσίας στο στάδιο ενός κυρίαρχου κράτους».

 Το συμβούλιο ζήτησε επίσης «να ανοίξει ξανά το προξενείο των ΗΠΑ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και να ανοίξει ξανά η αντιπροσωπεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσιγκτον». Και εξέφρασε την απόρριψή του έπειδη «οι δεσμεύσεις του Προέδρου Μπάιντεν παραμένουν θεωρητικές χωρίς εφαρμογή», καλώντας τον «να τις εφαρμόσει στην πράξη και να μην τις συνδέσει με την έγκριση του Ισραήλ».

Ανταπόκριση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ