Το νέο στυλ του Πούτιν: Από το μακρύ άδειο τραπέζι, στις αεροσυνοδούς με λουλούδια

Οι δυσκολίες του πολέμου με την Ουκρανία και το βάρος των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας απαιτούν αλλαγή του επικοινωνιακού στυλ του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο τσάρος πρέπει να καθησυχάσει τον λαό του και για να το κάνει αυτό πρέπει να μειώσει την απόσταση. Με την πραγματική έννοια του όρου, και αυτό δεν θα του ήταν εύκολο, καθώς δεν του αρέσει να έχει κοντά του ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες.

Εάν, πριν από το ξέσπασμα της σύγκρουσης, στις διπλωματικές συναντήσεις στο Κρεμλίνο με τον ομόλογό του Μακρόν και τον καγκελάριο Σολτς, το μακρύ, πολύ μακρύ λευκό τραπέζι φτιαγμένο στην Μπριάντζα της Λομβαρδίας, στις άκρες του οποίου κάθονταν οι αντίπαλοι ηγέτες, σήμερα η αντίθετη επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη. Στη συνάντηση στο εκπαιδευτικό κέντρο της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot στη Μόσχα, το προεδρικό επιτελείο πρότεινε προφανώς μια αλλαγή πορείας: ο Πούτιν βρισκόταν αγκαλιά με τις ελκυστικές αεροσυνοδούς της εταιρείας, περίπου είκοσι γυναίκες, σχεδόν όλες ντυμένες με κόκκινα ρούχα εργασίας, στις οποίες «εξήγησε» τους καλούς λόγους και την καλή εξέλιξη του πολέμου, πριν στείλει απειλητικά μηνύματα στη Δύση.

Ένα λευκό τραπέζι μόνο για γυναίκες – ένεκα της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου – μια μακριά σειρά από λουλούδια στη μέση και η μόνη ανδρική παρουσία, ο Πούτιν. Μια εικονογραφία του περασμένου αιώνα, με τον πρόεδρο να γίνεται ο καλός πατέρας του λαού και να προσφέρει αψεγάδιαστες εικόνες σε πλήρη αντίθεση με εκείνες του πολέμου.

Οι παρευρισκόμενοι χαμογελούν, παρόλο που η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από το Μινσκ, μετά από τις κυρώσεις των δυτικών χωρών.

(Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Πηγή: ilgiorno.it

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ