Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στα αθλητικά χρονικά (video)

Ο πλανήτης συγκλονίστηκε το 2018 από το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης 250 αθλητριών της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ από τον βραβευμένο γιατρό της ομάδας.

Κορίτσια, γυναίκες, πάνω από 250 στον αριθμό, η μία μετά την άλλη, άνοιξαν το στόμα τους και μίλησαν. Και αποκαλύφθηκε αυτό που έμελλε να χαρακτηριστεί το «μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στην ιστορία του αθλητισμού.»

Ο Λάρι Νάσαρ ήταν ο γιατρός τους. Ο πολυβραβευμένος γιατρός της εθνικής ομάδας Γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών και καθηγητής σε Πανεπιστήμια. Οι αθλήτριές του, πρωταθλήτριες, ολυμπιονίκες…

Εκμεταλλευόμενος την ισχύ του, ο Λάρι Νάσαρ, για περισσότερο από 20 χρόνια, ικανοποιούσε τις σεξουαλικές ορέξεις του, πραγματοποιώντας δήθεν «εξελιγμένες»… θεραπευτικές μεθόδους.

Οι καταγγελίες στρέφονταν και κατά των αρμόδιων αθλητικών επιτροπών και Αρχών που κατηγορήθηκαν για συγκάλυψη.

«Δεν άκουσαν το 1997, το 1998, το 1999, το 2000, το 2004, το 2014. Κανείς δεν «ήξερε», όπως εσείς ορίζετε τα περί «γνώσης», γιατί κανείς δεν διαχειρίστηκε τις καταγγελίες περί κακοποίησης όπως έπρεπε. Τα θύματα αναγκάστηκαν να σωπάσουν, δέχτηκαν εκφοβισμούς, επανειλημμένα τους είπαν ότι επρόκειτο για ιατρική θεραπεία και τους πίεσαν να το υποστούν ξανά» δήλωσε μάρτυρας της υπόθεσης.

Στη δίκη, τα θύματα του Λάρι Νάσαρ με δυσκολία συγκρατούσαν δάκρυα και θυμό…

Ο Νάσαρ δήλωσε ένοχος για κάποιες κατηγορίες. Ομοσπονδιακό και πολιτειακά δικαστήρια τον καταδίκασαν σε πάνω από 300 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ΕΡΤ / Επιμέλεια: Ρένα Δημητρίου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here