Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει καραντίνα σε όσους έρχονται από Δανία λόγω βιζόν

Η πύλη της Δανίας για τις μολυσματικές ασθένειες, το Statens Serum Institute, έχει βρει στελέχη του νέου κορονοϊού που σχετίζονται με τα βιζόν σε 214 ανθρώπους από τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του και επικαιροποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου.
Το στέλεχος της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, που οδήγησε τη Δανία να θανατώσει το σύνολο των βιζόν που εκτρέφονται στη χώρα, έχει εντοπιστεί ωστόσο μέχρι τώρα μόνο σε δώδεκα ανθρώπους και σε πέντε εκτροφεία βιζόν.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι από σήμερα όσοι ταξιδιώτες φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δανία θα τίθεται σε αυτοαπομόνωση.

«Οι επιβάτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δανία από τις 4.00 π.μ. της 6ης Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για δεκατέσσερις ημέρες προτού ακολουθήσουν τους εγχώριους περιορισμούς που ισχύουν τώρα», τόνισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα είναι ανησυχητικό τόσο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Δανία όσο και για το ευρύτερο κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός είναι ο λόγος που προχωρήσαμε γρήγορα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε ο Γ. Σαπς.

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ