Τι απαντά το Κρεμλίνο στις κατηγορίες για πιθανή εισβολή στην Ουκρανία

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Για πολλοστή φορά το Κρεμλίνο απέρριψε τις κατηγορίες της Δύσης για ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία με σκοπό να εισβάλουν σε αυτή.

Με συνέντευξη του στο Russia-1, ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου  Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημείωσε πως η Ρωσία δεν επιτέθηκε ποτέ σε πρώτη κανένα κράτος. Αναφορικά με τις κατηγορίες για πιθανή εισβολή στην Ουκρανία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτές τις πληροφορίες ως κενές και αβάσιμες, συμπληρώνοντας πως η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.

Ταυτόχρονα, ο στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προκλήσεων με σκοπό να δικαιολογηθούν αυτές οι  δηλώσεις, ενώ  προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία με τη βία θα έχουν τις πλέον σοβαρές συνέπειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει το Κίεβο να επιλύσει τη σύγκρουση στο Ντονμπάς, ενώ διατηρεί την προσήλωσή της στο σχήμα της Νορμανδίας και τις συμφωνίες του Μινσκ.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ