Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μακρόν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της G7

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Eυδοξία Λυμπέρη

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν, μίλησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7.

Όπως αναφέρει η Downing Street: «Οι ηγέτες συζήτησαν τις φιλοδοξίες τους για τη Σύνοδο Κορυφής και συμφώνησαν ότι η συνάντηση θα ήταν μια κρίσιμη στιγμή για να σημειωθεί πρόοδος σε θέματα όπως η αντιμετώπιση του κορονοϊού, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος μίλησαν για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης σε όλη την Αγγλική Μάγχη. Ο πρωθυπουργός σημείωσε τη συνεχιζόμενη συνεργασία για την αντιμετώπιση των μικρών σκαφών που διασχίζουν το κανάλι και έθεσε την ανάγκη διπλασιασμένων προσπαθειών για να αποτρέψει τους μετανάστες από το να προσπαθούν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι μετά την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών τις τελευταίες εβδομάδες.

Όσον αφορά το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η ΕΕ έχουν την ευθύνη να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων με το πρωτόκολλο.

Όσον αφορά την αλιεία, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση του ζητήματος της πρόσβασης στην αλιεία. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια συμφωνία που σέβεται το νέο μας καθεστώς ως ανεξάρτητο παράκτιο κράτος και λειτουργεί για την αλιευτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ηγέτες ανυπομονούσαν να δουν ο ένας τον άλλον στην Κορνουάλη αργότερα αυτήν την εβδομάδα».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here