Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ερντογάν: «Νέα σελίδα» στις σχέσεις με ΕΕ ζητά ο Τούρκος Πρόεδρος

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Άγγελας Μέρκελ και το Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να «ανοίξει νέα σελίδα» στις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ. Έτοιμος, δήλωσε, για επανέναρξη διαλόγου με Ελλάδα και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τη συνεισφορά της.

Την επιθυμία του να ανοίξει μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξέφρασε ο Ταγιπ Ερντογάν στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τη Άγγελα Μέρκελ, επαναφέροντας, ταυτόχρονα, στο τραπέζι το θέμα του προσφυγικού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού καθώς και πως υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί «κλειδί» για να υπάρξει μια θετική ατζέντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ευχαρίστησε δε την Γερμανίδα Καγκελάριο για την συμβολή της όπως φέρεται να είπε στη διαδικασία προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου με την Ελλάδα, την οποία όμως κατηγόρησε πως υπεκφεύγει με διάφορους τρόπους.

Τέλος, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες σχετικά με την συζήτηση που έγινε με την Άγγελα Μέρκελ, ότι σε ότι αφορά τις σχέσεις Ε.Ε. Τουρκίας χάθηκαν δύο χρόνια καθώς και ότι αυτό οφείλεται στις απαιτήσεις ορισμένων χωρών στο πλαίσιο των συμφερόντων τους, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here