Τα διεθνή ΜΜΕ για την πύρινη λαίλαπα της Πεντέλης

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκαν Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι αλλά και το Νοσοκομείο Παίδων.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην πύρινη λαίλαπα στην Αττική, στις διακοπές της κυκλοφορίας, ενώ υπενθυμίζουν και την περσινή κόλαση με τις φωτιές στην Εύβοια.

Δείτε τις αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στην Πεντέλη

Reuters

«Πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι Aρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «βαριά σύννεφα καπνού φάνηκαν να υψώνονται στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Πεντέλης, όπου ξέσπασε η φωτιά, περίπου 27 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας».

Γαλλόφωνη ψηφιακή εφημερίδα «La Presse»

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Η ελληνική πολιτική προστασία ζήτησε την Τρίτη την εκκένωση εννέα χωριών και προαστίων στους πρόποδες του όρους Πεντέλη, βόρεια της Αθήνας, που απειλούνται από μεγάλη πυρκαγιά. Το περασμένο καλοκαίρι, η Ελλάδα και ειδικά το νησί της Εύβοιας, κοντά στην Αθήνα, είχαν πληγεί από υψηλές θερμοκρασίες και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είχαν ρημάξει χιλιάδες στρέμματα και είχαν σκοτώσει τρεις ανθρώπους. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (MEPC), να στείλουν πυροσβέστες από πολλά κράτη μέλη ως προληπτικό μέτρο».

US News & World Report

Το αμερικανικό μέσο αναφέρει: «Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των περιοχών Ντράφι και Ανθούσα. Έχουν επίσης συμβουλεύσει τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εάν τους δοθεί εντολή. H κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην Πεντέλη διακόπηκε».

Πηγές: Reuters, La Presse, US News & World Report

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ