Στο πεδίο της μάχης στην Ανατολική Ουκρανία και νεοναζί

Προβληματισμό προκαλεί ο εντοπισμός μαχητών της νεοναζιστικής οργάνωσης “Δεξιός Τομέας” κοντά στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς, της Ανατολικής Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε ο δημοσιογράφος Γιάκοφ Οσάντζι, επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της αυτοαποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την παρουσία δύο ομάδων μαχητών στην περιοχή “Στανίτσια Λουγκάνσκ” και στην περιοχή ευθύνης της 80ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η πρώτη ομάδα, πρόσθεσε, σχεδιάζει να οργανώσει προκλήσεις κοντά στη γραμμή επαφής, ενώ η δεύτερη δημιούργησε ένα κινητό σημείο ελέγχου, προκειμένου για να επιθεωρεί οχήματα και έγγραφα των κατοίκων της περιοχής, ενώ συμπλήρωσε πως γίνεται προσπάθεια στρατολόγησης πληροφοριοδοτών.

Άφιξη ξένων δημοσιογράφων

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ρωσόφωνων ανταρτών, υποστήριξε πως την Κυριακή 13 δημοσιογράφοι ουκρανικών και ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, συμπεριλαμβανομένων των Radio Liberty (ΗΠΑ), France-Presse (Γαλλία) και Reuters (Μεγάλη Βρετανία), έφτασαν στη ζώνη της κοινής επιχείρησης (JF) με σκοπό να δικαιολογήσουν επικονωνιακά τις επιθετικές ενέργειες του Κιέβου, στα μάτια Δύσης.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here