Στην Ιταλία γεννήθηκε κουτάβι με πρασινωπή γούνα

Στην Ιταλία, ένα από τα οκτώ σκυλιά της φάρμας, του αγρότη Κρίστιαν Μαλότσι, η Σπελάκια, γέννησε ένα κουτάβι με πρασινωπή γούνα.

Το μικροσκοπικό κουτάβι βαφτιστικέ Pistachio, δηλαδή φυστίκι. Στις 9 Οκτωβρίου, η Σπελάκια γέννησε 5 κουτάβια, τα τέσσερα από αυτά με λευκή γούνα, όμοια με την μητέρα τους, ενώ το ένα είχε πρασινωπή γούνα.

Facebook: Cristian Maloci

Το συγκεκριμένο χρώμα σε γούνα σκύλου είναι εξαιρετικά σπάνιο και θεωρείται ότι συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, με μια πράσινη χρωστική ουσία, την χολοπρασίνη. Αυτή είναι η ίδια ουσία που προκαλεί το πράσινο χρώμα στους μώλωπες.

Το ιδιαίτερο χρώμα του Πιστάκιο δεν θα διαρκέσει για πάντα. Το ζωηρό πράσινο χρώμα της γούνας του την ημέρα της γέννησής του ξεθωριάζει μέρα με την ημέρα και θα συνεχίσει να ξεθωριάζει όσο μεγαλώνει.

Ενώ τα αδέλφια του και οι αδελφές του θα δοθούν σε νέα σπίτια, ο Μαλόκι θα κρατήσει τον Pistachio στο αγρόκτημά του και θα τον εκπαιδεύσει για να επιβλέπει τα πρόβατα μαζί με την μητέρα του.

Όπως λέει ο Μαλότσι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας το πράσινο χρώμα είναι το σύμβολο της ελπίδας και της τύχης, επομένως ίσως ήταν γραφτό μικρό πρασινωπό σκυλάκι να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ