Σαρώνει ο φονικός τυφώνας «Άιντα» στις ΗΠΑ (video)

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν -πολλοί από αυτούς παρασύρθηκαν με τα οχήματά τους και άλλοι παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν σε υπόγεια διαμερίσματα- εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος του τυφώνα «Άιντα» στις ΗΠΑ. Οι έντονες βροχοπτώσεις που έφερε ο τυφώνας προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στη Νέα Υόρκη που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο έλεος των πλημμυρών για ακόμη ένα 24ωρο βρίσκονται οι βορειο-ανατολικές αμερικανικές Πολιτείες: δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, οδηγοί παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έφερε ο τυφώνας Άιντα κατά το πέρασμά του, στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Όπως δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Αδάμ Ζαφειράτος: «Ξύπνησα από τα πολλά χτυπήματα στην πόρτα μου και τον πολύ θόρυβο, το σπίτι μου ξεκινά από το υπόγειο, κατέβηκα κάτω και είδα τη στάθμη του νερού στα δύο μέτρα- άνοιξα την κυρία είσοδο και είδα το νερό σχεδόν στα δύο μέτρα, τα αυτοκίνητα να έχουν βουλιάξει μέσα στα νερά. Τρελό!».

Στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», τη Νέα Υόρκη κανένας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, δεν περίμενε να πέσει τόσο πολύ νερό μέσα σε μία ώρα! Οι επιβάτες λεωφορείου στο Κουινς χρειάστηκε να ανέβουν πάνω στα καθίσματα για να σωθούν από τα νερά που είχαν μπει μέσα!

Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη, κάτοικος Νέας Υόρκης, αναφέρει ότι: «Μέσα σε μισή ώρα άρχισα να ακούω θόρυβο. Από παντού υπήρχε διαρροή, έβλεπα να τρέχει νερό, έπαθα πανικό. Μάζεψα ό,τι είχα, έναν φορτιστή, τηλέφωνο. Φοβηθήκαμε, ήταν σοκαριστικό».

Αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι πλημμύρισαν ενώ σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες από διαρροή υγραερίου ενώ ήταν βυθισμένα στο νερό.

Στη Λουιζιάνα που επλήγη σφοδρά από τον τυφώνα μεταβαίνει ο Πρόεδρος Μπαϊντεν, που δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς όλους τους πληγέντες είναι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Το έθνος είναι εδώ για να βοηθήσει».

Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη

Πηγή:ΕΡΤ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here