Ρωσία: Αναδιπλώσεις μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας – Βουλιάζουν τα νοσοκομεία

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας της Ρωσίας Τατιάνας Σεμένοβα, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν την πιθανότητα έλευσης τρίτου κύματος Covid-19 στη χώρα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο με συνέντευξη του επιχείρησε να ανατρέψει την εικόνα.

Όπως ανέφερε, στη Ρωσία, η συχνότητα εμφάνισης του COVID-19 μειώνεται καθημερινά, οπότε όπως παρατήρησε, είναι πρόωρο να μιλάμε για τρίτο κύμα κορονοϊού. Μεγάλη ωστόσο ανησυχία προκαλεί η εικόνα που μετέφερε από τον αριθμό των νοσηλευομένων.

Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό υγείας, αυτή την στιγμή συνολικά, 250.000 πολίτες λαμβάνουν θεραπεία κατά του Covid-19 στις οικίες τους, 100,000 νοσηλεύονται με τους 1.600 εξ αυτών να δίδουν μάχη με τη ζωή στις εντατικές μονάδες. Αριθμός “πολύ μεγάλος”, όπως παρατήρησε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι ασθενείς άνω των 60 ετών ανταποκρίνονται στην ασθένεια πολύ πιο δύσκολα, ωστόσο, ανέχονται τον εμβολιασμό κατά του ιού κορονοϊού αισθητά καλύτερα από τους νέους, καθώς εμφανίζουν χαμηλότερο πυρετό (ένα από τα πιθανά συμπτώματα του εμβολιασμού).

Τέλος ο Μουρασκό, ανέφερε πως το πρώτο συστατικό του εμβολίου Sputnik V είναι αρκετό για ορισμένους ασθενείς στο να σχηματίσουν ανοσία κατά του κορονοϊού.

“Αυτή η επιλογή ονομάστηκε “Sputnik Light”. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανοσία θα διαρκεί λιγότερο. Για το λόγο αυτό οι ηλικιωμένοι πρέπει να εμβολιαστούν με την πλήρη έκδοση του «Sputnik V», δηλαδή και με τις δυο δόσεις”.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here