Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ζητούν επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400

Την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ζητούν ανοιχτά πια, ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ, οι γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράαμ και Τζέιμς Λάνκφορντ οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με απόλυτη πειθαρχία τις επιλογές του. 

Με άρθρο τους στην Wall Street Journal υπενθυμίζουν, ότι σχεδόν οι πάντες στην Ουάσιγκτον είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένως την Άγκυρα για τις συνέπειες της αγοράς των S-400, η Τουρκία όμως όχι μόνο αγνόησε αυτές τις προειδοποιήσεις αλλά προχώρησε με προκλητικό τρόπο και στην ενεργοποποίηση των ρωσικών συστημάτων. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο λένε:

«Καλούμε τον Πρόεδρο Τράμπ να εφαρμόσει τον νόμο και να επιβάλλει κυρώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση στέλνουμε το μήνυμα ότι η Αμερική δεν είναι διατεθειμένη να λάβει δύσκολες αποφάσεις. Η Τουρκία πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της»‘.

Οι δυο, πολύ ισχυροί, Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές περιγράφουν την Τουρκία ως έναν, «κάποτε πολύτιμο σύμμαχο, που όμως έχει χάσει πια την αξία του». «Ήρθε η ώρα» λένε, «ο Πρόεδρος Τράμπ να αποδείξει, ότι βάζει την Αμερική και τα συμφέροντα της πάνω από όλα» και του υπενθυμίζουν, ότι «έδωσε ήδη πολλές ευκαιρίες στην Άγκυρα να συμμορφωθεί’. Τα πράγματα, καταλήγουν, έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει σήμερα με απόλυτη υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here