«Πράξη σκοπιμότητας» η έκρηξη στο Νάσβιλ

Η έκρηξη ενός οχήματος που έγινε το πρωί στο κέντρο της πόλης Νάσβιλ περιγράφεται από την αστυνομία ως «εσκεμμένη πράξη» με τους αξιωματούχους της πυροσβεστικής να αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

«Η έκρηξη ήταν σημαντική, όπως μπορείτε να δείτε… το αστυνομικό τμήμα, αλλά και οι ομοσπονδιακοί συνεργάτες του διεξάγουν έρευνα μεγάλης κλίμακας μέχρι τώρα» δήλωσε ο Ντον Άαρον, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Νάσβιλ. «Πιστεύουμε ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη πράξη» σημείωσε ο ίδιος.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο αφού αρχικά έλαβαν μια κλήση που έκανε λόγο για «πυροβολισμούς» σε αυτήν την τουριστική περιοχή του Νάσβιλ, στις 6 το πρωί. Εκεί είδαν το όχημα, είπε ο Ντον Άαρον, χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο το θεώρησαν «ύποπτο».

«Οι περιστάσεις σχετικά με το όχημα οδήγησαν τους αστυνομικούς στο να καλέσουν τους πυροτεχνουργούς», είπε ο Άαρον.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών ήταν καθ’ οδόν όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο Άντριου Μακέιμπ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ενδεχομένως στόχος της έκρηξης να ήταν οι αστυνομικοί, δεδομένου ότι είχαν κληθεί να ερευνήσουν το ύποπτο όχημα όταν εκείνο εξερράγη.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν υπήρχε κανείς μέσα στο όχημα τη στιγμή της έκρηξης.

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε απόσταση εννέα οικοδομικών τετραγώνων. Από το ωστικό κύμα, ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και φαίνεται ότι υπέστη προσωρινή απώλεια ακοής.

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΜΠΕ, Reuters, CNN

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here