Περιφέρειες της Ισπανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων για τη χρήση μάσκας

Το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες σχετικά με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εξετάζουν η Μαδρίτη και η περιφέρεια Καστίλλη Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία, καθώς μειώνονται οι δείκτες διασποράς του κορονοϊού και αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμών, περιορίζοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από την Covid-19.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία, ανεξαρτήτως της τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, από το περασμένο καλοκαίρι.

Όμως, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και ο δείκτης των μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο καταγράφουν πτώση εδώ και μήνες και σχεδόν το 40% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, με αποτέλεσμα οι αρχές σε ορισμένες περιφέρειες να επανεξετάζουν τους κανονισμούς.

«Είμαστε σθεναρά αποφασισμένοι να καταργήσουμε την υποχρέωση για χρήση της μάσκας στους ανοικτούς χώρους… πριν από την επέτειο του Ιουλίου», δήλωσε ο ηγέτης της περιφέρειας της Καστίλλης Λα Μάντσα Εμιλιάνο Γκαρθία-Πάγε.

«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό συντονισμένα με το κράτος», πρόσθεσε, λέγοντας πως θα προτείνει τη χαλάρωση των κανόνων στην κεντρική κυβέρνηση και σε άλλες περιοχές.

Η ομόλογός του στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μαδρίτη, Ιζαμπέλ Ντιάζ Αγιούζο, είπε πως η διοίκησή της σκέφτεται μια ανάλογη κίνηση.

«Θα κάνουμε ό,τι αποφασίσει το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας, όμως το εξετάζουμε αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στους ανοικτούς χώρους», ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Ο δείκτης μόλυνσης της Ισπανίας, όπως καταμετρήθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έπεσε στα 121 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σήμερα, μειωμένος σχεδόν κατά το ήμισυ από τα τέλη Απριλίου.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ