Ο ομογενής Μάικ Μανάτος μιλά στην ΕΡΤ για τον νέο Πρόεδρο: Ο φίλος της Ελλάδας Τζο Μπάιντεν

Στο πλευρό του Μπάιντεν βρίσκονται εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις. Ένας από αυτούς, ο Μάικ Μανάτος, μιλά στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Σόνια Φίλη, για τη φιλία που τον συνδέει με τον νέο πρόεδρο.

Συγκινημένος και περήφανος ο ομογενής Μάικ Μανάτος παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του καλού του φίλου Τζο Μπάιντεν και τονίζει «Γνωρίζουμε αυτό τον άνθρωπο και την οικογένεια του εδώ και δεκαετίες και συνεργαστήκαμε όταν ήταν γερουσιαστής και αντιπρόεδρος. Η οικογένεια είναι το παν για εκείνον, όπως για τους Έλληνες. Όταν τον τιμήσαμε το 2016 είπε «Μεγάλωσα με τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας. Οικογένεια, θρησκεία, αφοσίωση». Είναι ένας απίστευτα ζεστός άνθρωπος , που νοιάζεται».

«Ο δικός μας Τζο… Μπαϊντενόπουλος»

Όπως αναφέρει ο κ. Μανάτος για τον Αμερικανό Πρόεδρο «Πάντα λέει την ιστορία για τον λόγο που τον φωνάζουν Τζο Μπαϊντενόπουλος. Το 2008 επί Ομπάμα βγάλαμε ένα δελτίο τύπου όπου λέγαμε ότι ποτέ δεν είχαμε έναν Ελληνοαμερικανό στον Λευκό Οίκο, αλλά τώρα έχουμε τον Τζο Μπαιντενόπουλος, γιατί διαχειρίζεται τόσο καλά τα θέματά μας. Του άρεσε τόσο πολύ που κορνίζαρε το άρθρο αυτό και το κρέμασε στον τοίχο του».

Μιλώντας για τις προσωπικές τραγωδίες που σημάδεψαν τον Τζο Μπάιντεν αναφέρει «μια σημαντική πτυχή του χαρακτήρα του είναι το ότι έχει μάθει να ξεπερνά τεράστιες τραγωδίες. Ως νέος άνδρας έχασε τη σύζυγό του και την κορούλα του, αργότερα έχασε τον γιο του τον Μπο από καρκίνο. Αυτές οι ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές διαμόρφωσαν τον άνθρωπο που γνωρίζουμε σήμερα. Κατανοεί όλους όσους βιώνουν παρόμοιες τραγωδίες, αλλά βρήκε τον τρόπο να το ξεπεράσει, να παλέψει και να γίνει πιο δυνατό»ς.

«Ενωτικός και φιλέλληνας»

Όσον αφορά στο τι σημαίνει η εκλογή του Τζο Μπάιντεν για την Ελλάδα, ο Μάικ Μανάτος, δηλώνει χαρακτηριστικά «Ποτέ δεν είχαμε έναν Πρόεδρο της Αμερικής που να έχει αφιερώσει όλη του την πολιτική καριέρα επί 40 έτη, στηρίζοντας τον ελληνισμό και την ορθοδοξία όπως ο Τζο Μπάιντεν. Ξέρει τα θέματά μας, γνωρίζει προσωπικά τον Ερντογάν και έχει διαχειριστεί δύσκολα ζητήματα, οπότε υπάρχει σημαντική προοπτική».

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here