Ο διάσημος σοκολατοποιός Πιερ Μαρκολίνι αποκλειστικά στην ΕΡΤ

Είναι από τους πλέον φημισμένους σοκολατοποιούς στον κόσμο. Τα προϊόντα με την υπογραφή του Πιέρ Μαρκολίνι ταξιδεύουν από το Βέλγιο σε όλο τον κόσμο. Ο διάσημος σοκολατοποιός μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την Ειρήνη Ζαρκαδούλα, για τα μυστικά της επιτυχίας του, το άγχος του κορονοϊού, αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι για να έχεις μια σοκολάτα με υπογραφή… είναι όπως το κρασί, πρέπει να δεις τον παραγωγό, πρέπει να δεις πώς γίνεται, πρέπει να καταλάβεις. Εάν αύριο το πρωί αποφασίσω να κάνω ένα προϊόν με βάση ελληνική, θα πάω εκεί γιατί πρέπει να καταλάβω την ιστορία».

Ο Πιερ Μαρκολίνι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ζαχαροπλαστικής για το 2020 και ένας από τους πιο φημισμένους σοκολατοποιούς.

«Να αφήνεις το κακάο να ψήνεται. Αυτό δίνει μία γνησιότητα, μία αυθεντικότητα, μία ταυτότητα που είναι διαφορετική. Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της βελγικής σοκολάτας. Θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό, πιο αυθεντικό με μία ταυτότητα. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε καταστήματα, αλλά με ηρεμία» τόνισε ο βραβευμένος σοκολατοποιός.

«Παρότι έχουμε καταστήματα σε όλο τον κόσμο, προσπαθούμε να κρατάμε, πραγματικά κρατάμε αυτό το πνεύμα της βιοτεχνίας. Υπάρχει ακόμη αυτός ο τρόπος παραδοσιακός στον τρόπο εργασίας και θέλουμε να το κρατήσουμε αυτό» είπε ο κ. Μαρκολίνι.

Ταξιδεύει ο ίδιος για να επιλέξει τις ποικιλίες κακάο που θα χρησιμοποιήσει. Βασική προϋπόθεση είναι οι παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται να μην έχουν στις επιχειρήσεις τους παιδιά.

«Έχω ανάγκη να καταλάβω το προϊόν για να μπορώ να το μεταφράσω. Για μένα είναι ο τρόπος να δουλέψω, ο μόνος τρόπος να δουλέψω» σημείωσε ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης.

Όσον για την κρίση που βιώνουμε….

«Οι συνέπειες είναι δραματικές για όλη την Ευρώπη. Ζούμε μία περίοδο που είναι ταυτόχρονα περίεργη, δύσκολη, περίπλοκη. Εγώ πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και λέω γιατί να πάρω ένα μεγάλο ποτήρι; Θα πάρω ένα μικρό και θα ξεχειλίσει» είπε ο Πιερ Μαρκολίνι.

Στην Ελλάδα δεν έχει ταξιδέψει ποτέ, ταξιδεύει όμως νοητά μέσα από το αγαπημένο του εστιατόριο στις Βρυξέλλες.

«Ένα εστιατόριο που αγαπώ πολύ στις Βρυξέλλες, είναι του φίλου μου του Κωνσταντίνου, το «Νότος». Εκεί κάθομαι, βγάζω τα παπούτσια μου και ο Κωνσταντίνος μου φέρνει εξαιρετικό κρασί. Έχετε μια χώρα που είναι λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας» τόνισε ο διάσημος σοκολατοποιός.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here