Ουκρανία: Άμεση εκκίνηση εξαγωγών σιτηρών – Επιθέσεις στα ανατολικά, αισιοδοξία για τον Νότο (video)

Πέντε μήνες και μία ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει με επίκεντρο τα νότια και ανατολικά, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην επιτυχή εξαγωγή των σιτηρών ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή επισιτιστικής κρίσης.

Οι Ουκρανοί προσδοκούν τα πρώτα φορτία με τα σιτηρά να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Οδησσού ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, καθώς οι προετοιμασίες είναι εντατικές και παρά το χτύπημα στο λιμάνι λιγότερο από 24 ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, όπως ανέφερε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στη Λβίβ, Ελβίρα Κρίθαρη.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ από το Κάιρο ότι στόχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ήταν η ανατροπή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως στο Ντονέτσκ, όπου ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής είπε ότι η τακτική των Ρώσων στην περιοχή είναι αυτή της καμμένης γης.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τα νότια προσπαθούν να οργανώσουν την αντεπίθεση και αισιοδοξούν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν επανακτήσει τις κατειλημμένες περιοχές της Χερσώνας.

Ανταπόκριση από τη Λβίβ:  Ελβίρα Κρίθαρη

 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ