Ντράγκι για παρέμβαση Βατικανού στο νομοσχέδιο κατά της ομοφοβίας: Kοσμικό κράτος η Ιταλία, όχι εξομολογητικό

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ο Μάριο Ντράγκι μίλησε στην Άνω και Κάτω Βουλή της Ρώμης, όπου κάλυψε το θέμα της πρόσφατης έγκρισης του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης από την ΕΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του πρωθυπουργού στον γερουσιαστή Αλφιέρι, ο οποίος του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις, καυτό θέμα των τελευταίων ημερών στην Ιταλία, αφότου το Βατικανό παρενέβη, ενώ σχετικό νομοσχέδιο είναι προς μελέτη στην Ιταλική Γερουσία. 

Ο Πρωθυπουργός Ντράγκι απάντησε πως “το δικό μας είναι ένα κοσμικό κράτος, όχι ένα εξομολογητικό κράτος. Συνεπώς το Κοινοβούλιο είναι σίγουρα ελεύθερο να συζητά και να νομοθετεί.”

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι συγκεντρώθηκε σε μια πρόταση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του 1989, στην οποία αναφέρεται πως “η κοσμικότητα δεν είναι αδιαφορία του κράτους σε σχέση με το θρησκευτικό φαινόμενο, η κοσμικότητα είναι η προστασία του πλουραλισμού και της πολιτιστικής πολυμορφίας.”

Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε πως την Τρίτη 22 Ιουνίου η Ιταλία “υπέγραψε κοινή δήλωση με 16 άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εξέφρασαν ανησυχία για τα νομικά άρθρα στην Ουγγαρία που κάνουν διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.” 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here