Νέο lockdown στην Αγγλία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τίθεται σε ισχύ νέο lockdown στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό. Έδωσε εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», είπε ο Μπ. Τζόνσον και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και τα κολλέγια, στα οποία θα γίνονται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μιλώντας από την Ντάουνινγκ Στρητ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο δύσκολες, όμως συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως η χώρα εισέρχεται στην τελευταία φάση της μάχης κατά της Covid-19.

Νωρίτερα, η Σκωτία είχε ανακοινώσει μέσω της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι πολίτες θα έχουν νομική υποχρέωση να παραμείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση αναγκαίους σκοπούς, σε συνθήκες ανάλογες με το lockdown που είχε επιβληθεί στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Πηγές: BBC, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here