Νέα Υόρκη: Σταθμοί μετρό μετατρέπονται σε μνημεία για καλλιτέχνες που έχουν πεθάνει

Μια ασυνήθιστη τάση παρατηρείτε στους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης, καθώς μετατρέπονται σε μνημεία προς τιμήν μεγάλων αποθανόντων καλλιτεχνών. Την αρχή έκανε το Spotify μετατρέποντας τους σταθμούς «Union Square» και «Broadway-Lafayette» σε περίτεχνα μνημεία για τον Πρινς και τον Ντέιβιντ Μπόουι αντίστοιχα. Μετέπειτα και ο σταθμός «Franklin Avenue» στο Μπρούκλιν μετονομάστηκε, ανεπίσημα, σε «Aretha Franklin Avenue».

Αυτή τη φορά, ένας καλλιτέχνης του δρόμου της Νέας Υόρκης, ο Adrian Wilson, μετονόμασε τον σταθμό «Van Siclen Avenue» του Μπρούκλιν σε «Van Halen Avenue», προς τιμήν του μουσικού Έντι Βαν Άλεν, ο οποίος πέθανε στις 6 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα κατασκεύασε μία αυτοκόλλητη επιφάνεια παρόμοια με τα πλακάκια του σημείο που αναγράφεται το όνομα του σταθμού, και το κάλυψε με το δικό του δημιούργημα.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έγραψε: «Εξήγησα ακόμη και στην τηλεόραση πώς λειτουργεί αυτό και πόσο εύκολο είναι. Ένα διάσημο άτομο πεθαίνει, αναζητήστε το όνομα μιας στάσης του μετρό και βάλτε ένα αυτοκόλλητο πάνω του για να θυμόμαστε το άτομο. Είναι τόσο εύκολο! Άφησα να περάσουν 4 ημέρες μήπως το κάνει κάποιος άλλος, αλλά κανείς δεν το έκανε, έτσι αποφάσισα να το κάνω μόνος μου».

Ο Wilson, τον περασμένο μήνα αποτίμησε παρόμοιο φόρο τιμής στη Ruth Bader Ginsburg αλλάζοντας τον σταθμό της «50th Street» σε «Ruth Street».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here