Μπορέλ στην TVE για Πούτιν: Η αναφορά στη χρήση πυρηνικών όπλων, πράξη απόλυτης ανευθυνότητας

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ εξήγησε στην TVE ότι «η απλή αναφορά στη χρήση πυρηνικών όπλων είναι μια πράξη απόλυτης ανευθυνότητας που απεικονίζει τον Πούτιν». Εξέφρασε ανησυχία ότι η δυναμική της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη Μολδαβία, τη Γεωργία ή τα Βαλκάνια.

Όσον αφορά τις κυρώσεις, εξήγησε ότι η ΕΕ πρόκειται να «παγώσει τα μισά αποθέματα της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας» και ότι, ως εκ τούτου, «πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε το κόστος για τον περιορισμό της Ρωσίας». Για το μπλοκάρισμα των εκπομπών των ρωσικών καναλιών «RT» και «Sputnik» στην Ευρώπη, εξήγησε ότι οφείλεται σε μια προσπάθεια να σταματήσει η παραπληροφόρηση: «Ο Πούτιν δεν θέλει μόνο να κατακτήσει τις περιοχές, αλλά και τα πνεύματα».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αντικατασταθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας από μια κυβέρνηση ανδρείκελο, όπως συνέβη άλλες φορές όταν η Ρωσία ήταν η Σοβιετική Ένωση», κατέληξε ο Μπορέλ, σχετικά με την πιθανή έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία.

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ισπανία

Τουλάχιστον 35.000 πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη και πολλές χιλιάδες επίσης στην Βαρκελώνη κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη Βαρκελώνη αρκετοί διαδηλωτές αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στην Πλάθα Καταλούνια συνεχίζοντας την διαμαρτυρία τους.

 Ισπανός βασιλιάς Φελίπε: Λύπη και οργή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε στην εναρκτήρια ομιλία του στη Βαρκελώνη στα εγκαίνια της έκθεσης Mobile World Congress (MWC) όπου απαγορεύτηκε το ρωσικό περίπτερο από τους διοργανωτές, αναφέρθηκε  στον πόλεμο στην Ουκρανία: «Μετά από όσα είδαμε και ζήσαμε τον τελευταίο καιρό, το τελευταίο πράγμα που θα φανταζόμασταν είναι να βρεθούμε εδώ κάτω από τον σκοτεινό προάγγελο ενός πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη. Είμαστε λυπημένοι και εξοργισμένοι. Μια απαράδεκτη επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και ιδιαίτερα φίλου της ΕΕ και της Ισπανίας».

Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ