Μετσόλα: Θα είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας σε εύκολες και δύσκολες στιγμές

Την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Ε.Ε στον ουκρανικό λαό για την αδικαιολόγητη ρωσική επίθεση εξέφρασε από το Κίεβο όπου ταξίδεψε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Τόνισε ότι η ΕΕ είναι στο πλευρό της Ουκρανίας «στις καλές και στις δύσκολες στιγμές» και δεν θα φύγει ποτέ από το πλευρό της», είπε η Μέτσολα απευθυνόμενη στο προέδρου του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρούσλαν Στέφαντσουκ.

Σημείωσε ότι για την ίδια ,για την Ευρώπη, για τον κόσμο, ο Ουκρανικός λαός είναι ήρωας που παλεύει για την ελευθερία, την δημοκρατία, και το κράτος δικαίου καθώς χωρίς αυτές τις αξίες δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα δεσμεύτηκε στα μέλη της Ουκρανικής Ράντα, ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει την επιθετικότητα αναπάντητη υπογραμμίζοντας πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για όσα έχουν διαπράξει και διευκρίνισε ότι χρειάζονται όλο και πιο σκληρές κυρώσεις.

Επιβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ουκρανική φιλοδοξία να γίνει υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ, ενώ δεσμεύτηκε για την φροντίδα των Ουκρανικών Οικογενειών που αναγκάστηκαν να φύγουν ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Παράλληλα θα δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλεγγύης για την Ουκρανίας και θα οργανωθεί Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Κίεβο, η Μετσόλα σε ένα πρόγραμμα που έμεινε μυστικό μέχρι και την τελευταία στιγμή συνάντησε τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελενσκυ, τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σχμιχαλ, τον πρόεδρο του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Ρούσλαν Στεφαντσουκ καθώς και εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων της Βουλής.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ