Μαραθώνιος διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία από την βρετανική κυβέρνηση – Στα ουκρανικά χρώματα το ΥΠΕΞ

Στα χρώματα της Ουκρανίας ντύθηκε το υπουργείο εξωτερικών στο Λονδίνο σε μια ένδειξη συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό που βιώνει την ρωσική απειλή στα σύνορα του, με κρίση στην Ουκρανία να μαίνεται.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Στος έξι περίπου το απόγευμα της Τετάρτης (16/2/22), το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας, μπλε και κίτρινο.

Η κίνηση συμπαράσταση έγινε προς απάντηση στην έκκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy στον λαό της Ουκρανίας να υψώσει σημαίες και να τραγουδήσει ομόφωνα τον εθνικό ύμνο την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Διεθνείς επαφές Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με διεθνούς ηγέτες σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο για να αποφευχθεί μια ρωσική εισβολή σε ουκρανικό έδαφος.

Την Τρίτη μίλησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ursula bon der Leyen ενώ σήμερα νωρίτερα μίλησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την αποδέσμευση της Ρωσίας και είναι απαραίτητη μία εντατική διεθνής προσπάθεια για αποκλιμάκωση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Ευρώπης Τζέιμς Κλέβερλι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αύριο [Πέμπτη] για να συζητηθεί η εφαρμογή των Συμφωνιών.

Η ανακοίνωση για την συνομιλία, ο Τζόνσον Γκουτέρες αναφέρει επιπλέον ότι:

«Οι δυο άντρες συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία θα είχε καταστροφικές και εκτεταμένες συνέπειες.

Οι ηγέτες επανέλαβαν την ευθύνη των κρατών να τηρούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να σέβονται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των μελών του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας επιβεβαίωσαν επίσης τη σημασία όλων των μερών να εργάζονται με καλή πίστη για την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ.

Συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να επιδιώξουν μια επείγουσα διπλωματική λύση και να αποτρέψουν μια καταστροφική στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική κρίση».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ