Μακρόν: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα της Covid-19

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα» της Covid-19, τόνισε ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης και στο οποίο ανακοίνωσε ένα σχέδιο σταδιακής άρσης της καραντίνας σε τρεις φάσεις.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι από αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν ξανά μετά από ένα μήνα τα καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη τα οποία θα κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Εφόσον συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, “η απαγόρευση θα μπορεί να αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου” και θα “γιορτάσουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Στις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να ανοίξουν επίσης τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία.

Το επόμενο στάδιο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Ιανουαρίου, ανέφερε ο Μακρόν. Με την προϋπόθεση ότι τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από τις 5.000 ημερησίως, τότε θα μπορούν να ανοίξουν οι αίθουσες γυμναστικής και τα εστιατόρια. Τα Λύκεια θα μπορούν να ανοίξουν 15 μέρες πριν από τα Πανεπιστήμια.

Ο Γάλλος πρόεδρος απέφυγε να πει ότι ο εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό είναι υποχρεωτικός λέγοντας πως αυτός θα ξεκινήσει στα τέλη Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου από τους ηλικιωμένους.

Πηγή: europe1.fr

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here