Κερδίζει έδαφος η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα (video)

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στο πρώιμο στάδιο της νόσου. Επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας που παράγει το φάρμακο είναι 2 Έλληνες ομογενείς και το κοκτέιλ αντισωμάτων ενδέχεται να λάβει άδεια κυκλοφορίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το κοκτέιλ φαρμάκων που χορηγήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο δείχνει να κερδίζει έδαφος.

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Δάικος ομότιμος καθηγητής Παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ, τα μονοκλωνικά αντισώματα αδρανοποιούν τον υπάρχοντα ιό, η ρεμδεσεβίρη αναστέλλει τον ιικό πολλαπλασιασμό και η δεξαμεθαζόνη αναστέλλει τον καταρράκτη φλεγμονής

Σύμφωνα με την εταιρεία REGENERON πολύ καλά αποτελέσματα φαίνεται να έχουν οι κλινικές δοκιμές με μονοκλωνικά αντισώματα που παράγονται στα εργαστήρια της.

Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του έτους και στη χώρα μας να έχουν ξεκινήσει οι κλινικές μελέτες για το συγκεκριμένο κοκτέιλ αντισωμάτων.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων που παράγει η εταιρεία ενδέχεται να λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ενθαρρυντικά πάντως είναι τα αποτελέσματα από τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς που βρίσκονται στο πρώιμο στάδιο της λοίμωξης.

«Να τα δώσουμε νωρίς εγκαίρως όταν αρχίζει να δρα ο ιός. Όταν έχουμε δηλαδή τα πρώτα σημάδια πνευμονίας και μιας ελαφριάς υποξαιμίας και δεν χρειάζεται να φτάσουμε στη διασωλήνωση, επισημαίνει ο Χαράλαμπος Γώγος, Λοιμωξιολόγος καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Παγκοσμίως ερευνητικές ομάδας δοκιμάζουν κοκτέιλ φαρμάκων για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον κορονοϊό, καθώς το ένα και μοναδικό φάρμακο για την Covid19 δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ